IK GLIMLACH OMDAT IK AL VEEL OVERWONNEN HEB
IK GLIMLACH OMDAT IK BEN OPGESTAAN TOEN IK GEVALLEN WAS
IK GLIMLACH OMDAT IK GROEI

"Als het praten ophoudt,
kan het gesprek beginnen"


Relatieplein is een eenmanszaak en ik [Thea] ben daar als zelfstandig professional actief.Om te weten te kunnen komen wie ik ben, stel ik me hieronder graag voor.

Via de onderstaande onderwerpen, kun je een indruk krijgen.
Wil je meer weten? Neem dan contact op, voor een contact.

1

ROTTERDAM

Als geboren (1965) en getogen Rotterdamse ben ik een nuchtere, intuïtieve vrouw met levenservaring en doorzettingsvermogen.
In 1989 ben ik met Marc getrouwd en in Zeewolde hebben we samen ons bestaan opgebouwd. We zijn de trotse ouders van twee inmiddels volwassen kinderen, die beide druk zijn met studie en carriére.

2

LOOPBAAN

In m'n werkzame leven heb ik meerdere functies gehad, waarvan het grootste deel in de jeugdhulpverlening. In eerste instantie als Teamleider en vervolgens in de ambulante hulpverlening, zoals bij het Advies & Meldpunt Kindermishandeling [AMK]
M'n carrière ben ik gestart in het basisonderwijs en later binnen de IT sector., waar ik als docent fungeerde.

3

ONDERZOEKEN

In oktober 2018 ben ik afgestudeerd in psychologie en transpersoonlijke counseling. Voor het schrijven van een scriptie heb ik onderzoek gedaan. "Hoe komt het dat relaties (niet) werken?" Dit onderzoek bestond o.a. uit het interviewen en me verder verdiepen in de factoren die van belang zijn in relaties. Vanuit dat oogpunt heb ik me verdiept in het Enneagram en de 'Verliescirkerl'.

4

ZWEMSPORT

Via m'n kinderen ben ik als zwemstrainster en coach bij het wedstrijdzwemmen terechtgekomen. In totaal heb ik precies 12,5 jaar op zwemtrainingen gegeven. In die jaren is de wijze van bewegen in het water een ware passie geworden. Die ik in het Nijkerkse en Amersfoortse zwembad vorm heb gegeven en zo m'n ambities op dit vlak weten te behalen. De kennis die ik in die jaren heb verworven, is nog altijd onderdeel van mij.

5

PC PRIVÉ

In de digitale wereld voel ik me als een vis in het water en wanneer de situatie dat enigzins toelaat, dan zit ik bij een computer en luister naar muziek en probeer dan de oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden die het wereldwijde web geeft, verder te verkennen. Zoals het bouwen van deze website, die met zorg is opgebouwd en me heeft gemotiveerd om openheid te bieden over mezelf en over de kansen die Relatieplein te bieden heeft.

6

[WE]BLOG

M'n passie voor het schrijven heb ik in de afgelopen jaren weten te ontwikkelen. Na het starten van een persoonlijke weblog in 2012, is m'n drive om te schrijven meer naar voren gekomen. Zo heb ik in april 2014 een blog geschreven over 'Midlifecrisis' die tot op heden, dagelijks nieuwe lezers aantrekt.
En ook de blogs met onderwerpen die over het leven gaan, komen voort uit mezelf en tref je sinds 2020 op deze website aan onder ""SOS in RELATIES".

7

DIMENSIES

Met een sterk ontwikkelde intuitie, komen we met elkaar in contact. Ik voel alles wat makkelijker aan en ben sensitief in het opvangen van [on]uitgesproken signalen. Dat zorgt ervoor dat als vanzelf weet, over welke onderwerpen je liever niet praat, of juist wel wil praten en dat lastig vindt.
Het volgen, rekening houden en invoelen welke richting we samen opgaan binnen o.a. de therapie, zal er vervolgens voor zorgen dat we toekomen aan de kern van het probleem binnen de relatie [met jezelf].

8

AMBITIES

Het afstuderen en het verdedigen van de onderzoeksresultaten, heeft allereerst een stuk duidelijkheid gegeven, dat dit m'n vak voor de toekomst is en daar zet ik me iedere dag volledig voor in. Daarbij zijn er gerichte ambities om na te streven en die me motiveren om verder te gaan met studeren.
Daarbij wil ik het onderzoek naar het (niet) slagen van relaties verder uitdiepen en dat door het schrijven van een boek, vorm gaan geven. Genoeg doelen te bereiken dus.

9

MOGELIJKHEDEN

LJezelf zijn en (mogen) blijven is één van de doelen die ik vanuit persoonlijke interesse ten oprechte aanadcht in gang zet. We gaan met elkaar daarom eerst kijken of we een klik met elkaar hebben, zodat we elkaar op een open manier spreken, die alle aanwezige mogelijkheden in gang zal zetten. Zodoende kan er een gewenste verandering in de situatie in ganggezet worden, waarmee je op een veileige manier de toekomst in kunt. Je krijgt (weer) de regie in je leven terug.

Vertel me en ik luister
Laat me zien en ik kijk
Laat het me beleven en ik leer

Lao Tzu

1

UNIEK ZIJN

In onze haast om alles perfect te willen doen, vergeten we nog wel eens, dat we als mens zó uniek zijn. Je sluit je dan af en gaat op zoek naar iets gemeenschappelijks. Samen gaan we op zoek naar jouw/jullie unieke verschillen, zodat je het eigen pad volgt. Dat doen we door eerst naar de overeenkomsten tussen jou en anderen te kijken en vervolgens naar de verschillen. Alleen zo kunnen we dat eigen pad vinden en met jouw unieke Zijn, nieuwe keuzes maken.
En dat doen we bij iedere relatievorm.

2

BETER, MINDER OF ANDERS?

We stoppen mensen in hokjes en gaan vervolgens oordelen, of je laat jouw mening luid en duidelijk weten, soms zo vaak, dat je jezelf voorbij loopt: “Hij is beter dan mij. Ik ben anders en ook minder dan zij.” denken we soms. Bij Relatieplein is iedereen gelijk, dat betekent dat er ruimte en respect is om te 'Zijn wie je Bent'. Samen onderzoeken we wat bij jou of jullie past en welke keuzes je zou willen én kunnen maken. In een tempo die bij de situatie past en die ervoor zorgt dat het automatisme verdwijnt.

3

COMPLEMENTAIR

Bruggen bouwen, zodat de weg naar o.a. therapie vol vertrouwen in gang gezet kan worden en daar voel ik me als therapeut verantwoordelijk voor. Dus ben ik bewust de erkenning via het CAT aangegaan, want zo kan ik aantonen dat je kwaliteit krijgt bij elke vorm van hulp die je zoekt. Ik ben een ' Complementair Therapeut' die haar eigen weg in gaat, die tegengesteld is en tegelijkertijd aanvullend. Je krijgt daardoor nét iets meer dan je verwacht.

4

PROFESSIONEEL

Relatieplein heeft zich in de loop der jaren, weten te ontwikkelen tot een professionele organisatie, die veiligheid en integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Vanuit gerichte vragen van cliënten zijn de mogelijkheden die Relatieplein te bieden heeft, verder uitgebreid, zodat o.a. persoonlijke vormen van hulp. Meer informatie daarover is te vinden op deze website, onder 'Relatiehulp'

5

RELATIES

Relatieplein is het complete deel aan mogelijkheden die ik (Thea van Wnsum) te bieden heeft. En dat is op alle fronten hulp, ondersteuning, therapie, bemiddeling en/of counseling bieden,bij elk denkbaar probleem En of dat in relatie met jezelf of een ander maakt niet zoveel uit, want Relatieplein kan daar op beeldende en inzichtelijke wijze samen met jou/jullie mee aan de slag gaan.

6

VEILIGHEID

Relatieplein werkt vooral vanuit veiligheid voor ieders unieke situatie en zet zich in om samen met jou/jullie om een nieuwe toekomst in gang te zetten. In de hulpvormen die Relatieplein te bieden heeft, zie ik mezelf als een "tool" of "instrument" die je helpt om daar zelf gebruik van te (gaan) maken. En dan mag je in alle vrijheid besluiten of je daarvan gebruik wilt maken.

ADRES

Koraal 25
3893 EL Zeewolde


Telefoonnummer:
036 - 522 2518

CONTACT

Email
Contact@relatieplein.com

Mobiel
06 - 215 93 780

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Donderdag:
10.00 uur - 22.00 uur
Vrijdag
10.00 uur - 18.00 uur

© Copyright 2019 Thea van Winsum - Deze website is eigendom van RELATIEPLEIN©
CAT-Therapeut Erkenning.: CM1759-12-12-18
AGB-Code: Relatieplein: 90065875 & Thea van Winsum: 90106636

KVK: 55259944    RBCZ Licentienummer: 190323R