HAAL DE MOET ERUIT
HOU DE MOED ERIN

WIE OP DE TENEN STAAT ZAL NIET LANG OVEREIND BLIJVEN

Je doet keihard je best en bent op het perfectionistische af en toch....
Het beeld dat je iets 'fout' doet dringt zich steeds meer aan je op en beheerst allerlei gedachten. Gevoelens van onzekerheid ontstaan en de angst dat anderen je zullen afwijzen, zorgen ervoor dat je negatief naar jezelf kijkt. Je bent sneller gekwetst en zo neem je zachtjesaan afstand van de persoon die je diep van binnen bent en wilt zijn. Alleen is de mening van anderen zó belangrijk geworden, dat je de ander vooral wil pleasen. Het kost best veel energie om steeds dat beetje extra te geven en je merkt dat de boog al te lang gespannen is en het gevoel dat je op je tenen loopt, komt naar voren.

Relatieplein heeft haar aanbod voor psychotherapie in drie verschillende vormen verdeeld. Hieronder wordt in een indruk gegeven welk effect deze drie vormen van therapie je geven. Relatieplein zoekt tijdens de therapie - die voor het grootste deel uit gesprekstherapie bestaat - als vanzelf de therapievorm, die past bij wat je vooruit helpt en dat is meestal een mix van alle vormen.

INTEGRATIEVE PSYCHOTHERAPIE

Ieder mens is uniek en ervaart elke situatie op een manier die uniek is. Dat vraagt ook om een vorm van therapie die gericht is op jouw echte Zelf en dat is tegelijk de werkwijze die bij integratieve therapie past. Dit is een vorm van gedragstherapie die compleet aansluit bij de route die jou het meeste te bieden heeft en daar sluit Relatieplein naadloos op aan.

CONTEXTUELE PSYCHOTHERAPIE

Al voor je geboren bent, krijg je signalen mee, over de relaties die je in het leven aan gaat. En dat geeft jou het beeld o.a. het beeld van wat je als (on)rechtvaardig beschouwd, of aan wie je loyaal bent en aan wie juist niet. En dat bepaald hoe je o.a. naar het gezin van herkomst kijkt en in hoeverre je op anderen durft te vertrouwen en ook op jezelf.

TRANSPERSOONLIJKE PSYCHOTHERAPIE

Zijn er problemen in het heden en/of verleden die je in de war brengen, pijn doen of twijfel je over de zin van het leven? Kun je het accepteren dat die problemen er zijn, of denk je het zoveel mogelijk weg? Door samen de emoties en gevoelens bewust aan te gaan, komen we dichterbij de mens die je diep van binnen bent en die je een klein beetje vergeten was.

Cognitieve Therapie

BEN IK VRIJ
OF HEB IK MEZELF OPGESLOTEN
IN BEPERKENDE IDEEEN
en/of OVERTUIGINGEN?

Verdwalen in je eigen leven

Wat is het doel van psychotherapie?

De betekenis van het woord 'Psyche' is (levens)adem, ziel of zielekracht. Met psychotherapie gaat het dus vooral over wat er in het hart omgaat en dat doen we door antwoorden te vinden op (levens)vragen. En door het geven van inzicht; mogelijkheden te bieden om tot oplossingen te komen. Samen met het kennen en kunnen zul je stevigere grond onder de voeten krijgen en in staat zijn om zelf sturing te geven aan je leven in relatie.

Alles is met elkaar verbonden

Wat is het doel van cognitieve gedragstherapie?

De betekenis van het woord 'Cognitie' is het (denk)vermogen om alle informatie uit het dagelijkse leven te begrijpen, zoals onze taal en ook het geheugen en het oplossen van een probleem hoort daarbij. Je kijkt hoe je gedrag en gevoelens, jouw manier van denken invloed heeft op je gedachten en hoe je daarmee om kunt gaan. Veel gedachten komen automatisch in je op en door je daar bewust van te zijn, kun je - als je dat wilt - ze veranderen.

JE KUNT IN DIT LEVEN
SLECHTS ÉÉN PERSOON
VERANDEREN....
...en dat BEN JE ZELF

Gemiddeld gaan er zo'n 3200 gedachten door ons heen ieder uur dat we wakker zijn. Tijdens dat denken zijn we buiten onze gedachten over de mensen en relaties om je heen, ook heel druk met de gedachten over je eigen persoonlijkheid. Die gedachten kunnen belemmerend werken, want je hebt vaak een duidelijke mening over jezelf. De kritische blik, komt samen met denkbeelden en die kunnen het dagelijkse leven best lastig maken.

Herken je één of meerdere van de onderstaande problemen, dan kan psychotherapie van Relatieplein je helpen met de levensvragen over jouw denkwijze en gaan we aan de slag met jouw persoonlijke groei. Ja mag zijn wie je bent en samen kijken we tot hoever jouw wilskracht reikt.

LEVENSPROBLEMEN

Spanningen; bijvoorbeeld over jezelf die je twijfels en druk geven, waarin je langzamerhand steeds meer verstrikt raakt. Dat  zorgt ervoor dat de eigen verwachtingen te hoog (lijken) te liggen en dat haalt de kracht en de wil om  zelf tot een oplossing te komen, bij je weg. En dat levert een negatieve manier van denken op. 

STRESS & BURN-OUT

Je zet je met hart en ziel in en hebt het gevoel dat het je verder van je doel af komt te staan. De stress stapelt zich op en alle spannning loopt zover op dat je geen uitweg meer ziet. De druk loopt zover op dat je in en burn-out terecht bent gekomen.

Kom in contact met jezelf

SOCIALE FOBIE

Ben je nogal verlegen en vind je het meer dan spannend om samen met anderen ergens te zijn en/of weet je (bijna) zeker dat men een mening of oordeel over je hebt, dan kun je daar behoorlijk gebukt onder gaan. Je besluit jezelf onzichtbaar te maken, zodat men je met rust laat. Alleen speelt de onrust je parten.

ONTHECHT ZIJN

We sluiten onze ogen voor situaties en ervaringen als ze teveel emoties of zorg geven. Dat zorgt eerst voor afstand tussen jou en anderen,soms vanuit schuldgevoelens of door schaamte. Dan neem je ook afstand van jezelf, de verbinding is verbroken....

TARIEVEN & VOORWAARDEN?

Informatie over de tarieven van psychotherapie en de mogelijkheid om je aan te melden is via de knop beschikbaar. Wil je eerst contact met Relatieplein, zie dan de Contactpagina op deze website.

ADRES

Koraal 25
3893 EL Zeewolde


Telefoonnummer:
036 - 522 2518

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Donderdag:
10.00 uur - 22.00 uur
Vrijdag
10.00 uur - 18.00 uur

© Copyright 2019 Thea van Winsum - Deze website is eigendom van ©RELATIEPLEIN
AGB-Code: Relatieplein: 90065875 & Thea van Winsum: 90106636

KVK: 55259944    RBCZ Licentienummer: 190323R