WAT DE RUPS HET EINDE NOEMT
NOEMT DE REST VAN DE WERELD EEN VLINDER

WIE AAN NIETS IS GEHECHT
HEEFT GEEN VERLIES TE VREZEN

De mens heeft de unieke eigenschap om keuzes te maken en doordat we in staat zijn om te leren, hebben we de mogelijkheid om te veranderen. Als je een verandering in gang wil zetten, dan zal dat via de relaties in je leven een bepaalde reactie geven. En die reactie komt zeker bij de mensen die dichtbij je staan, of die in jouw leven op de een of andere manier een rol spelen.

De reactie die je krijgt op een verandering heeft te maken met de weerstand die het bij de ander oproept. Hoewel het lastig is om met deze weerstand om te gaan, kan het je juist helpen om dichterbij je doel te komen. Daar kan Relatieplein via gerichte systeemtherapie een duidelijke richting aan geven.

Precies zoals een rups de strijd aangaat met het verlaten van de cocon, zal deze strijd de vleugels te versterken, om als vlinder te gebruiken en een eigen toekomst tegemoet te vliegen......

Puzzel van het Hart

              1

DE MENS ALS SYSTEEM

Rondom het hart zit een systeem van bloedvaten en zuurstof, die ervoor zorgen dat we in leven blijven. Zo werkt het ook met het 'Bewust Zijn'. Er is een systeem aanwezig die zegt hoe je denkt, voelt, ziet en dat ligt vast in patronen.

                2

VASTE PATRONEN

Hoe je met jezelf om wil gaan, welke keuzes je maakt, of hoe je omgaat met een probleem, komt door hoe je gewend bent daarmee om te gaan. Dat is een patroon en zolang het patroon klopt, werkt het als vanzelf, zonder nadenken.

            3

FAMILIE & GEZIN

Door alle patronen die we in stand houden, heb je een eigen systeem ontwikkeld. Hoe dat eigen systeem er uit ziet, heeft te maken het gezin waaruit je voortkomt. Dat bepaalt - samen met de familie die daarbij hoort - hoe jouw systeem eruit ziet, ook als dat systeem je in de weg zit en/of een juist een mooie toevoeging in je leven is.

                4

RELATIE SYSTEMEN

Naast het persoonlijke, familie- en gezinssysteem zijn er nog heel veel andere systemen waarin je een rol speelt. Zo kennen we allen het Werk- & Schoolsysteem of in vriendschappen, buren, huisgenoten, de wereld waarin we leven en sociale contacten. Dat zijn allemaal op zichzelf staande systemen met de eigen regeles en grenzen.

Patronen & Familie Systemen

WIL IK ZIJN
WAAR IK NÚ BEN? 

Ieder probleem is een uitdaging en nu is het de vraag; ' Ga je die uitdaging aan?' of blijf je vast zitten in een systeem dat totaal in de war is? Is er zoveel gebeurd dat je in het hier en nu voor dezelfde uitdagingen komt te staan?

Heb je veel zorgen, of zorgt het syteem van jouw relatie ervoor dat je in gedachten in hetzelfde rondje blijft ronddraaien? En zorgt dat er er verwarring is ontstaan, omdat jullie elkaar niet begrijpen? Of merk je dat er vervelende situaties ontstaan?
Systeemtherapie is dan een verstandige keuze, die je het inzicht geeft, hoe het persoonlijke systeem werkten hoe dat vervolgens in relatie tot de ander naar voren komt. Dan zie je als vanzelf waarin het probleem verscholen zit

Door samen de therapie te starten, kunnen we een gewenste verandering opstarten en toewerken naar een doel die voor jou en/of jullie belangrijk is om te gaan behalen.

TARIEVEN & VOORWAARDEN

Informatie over de tarieven van Systeemtherapie en de mogelijkheid om je aan te melden is via de knop; "Zie Meer"  beschikbaar. Wil je eerst contact met Relatieplein, zie dan de Contactpagina.

ADRES

Koraal 25
3893 EL Zeewolde


Telefoonnummer:
036 - 522 2518

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Donderdag:
10.00 uur - 22.00 uur
Vrijdag
10.00 uur - 18.00 uur

© Copyright 2019 Thea van Winsum - Deze website is eigendom van ©RELATIEPLEIN
AGB-Code: Relatieplein: 90065875 & Thea van Winsum: 90106636

KVK: 55259944    RBCZ Licentienummer: 190323R